Ontslag wegens disfunctioneren

Heb je een werknemer die niet goed functioneert en wil je meer weten over de mogelijkheden voor ontslag wegens disfunctioneren? In dit artikel vertellen we je alles over het ontslaan van een werknemer wegens disfunctioneren.

Niet functioneren werknemer

Het niet goed functioneren van een werknemer wordt ook wel disfunctioneren genoemd. Met disfunctioneren van een werknemer wordt bedoeld dat de werknemer niet meer functioneert en voldoet aan de verwachtingen van de werkgever. Dit betekent niet dat de werknemer expres niet goed functioneert. Een aantal voorbeelden van een niet goed functionerende werknemer:

  • Slechte kwaliteit van werk
  • Werknemer kan de snelheid niet aan
  • Onvoldoende meegroeien met veranderingen
  • Slechte omgang of communicatie met collega’s of leidinggevende

Hulp nodig binnen het arbeidsrecht?

Geschillen op de werkvloer kunnen voor veel spanningen zorgen. Wij zijn er voor je om te adviseren en te procederen waar dit nodig is. Wij zijn dé advocaten in Almere voor ondernemers. Door onze oprechte betrokkenheid en oplossingsgerichtheid functioneren wij als een extern juridisch verlengstuk van jouw organisatie.

Ontslag wegens disfunctioneren

Disfunctioneren en wangedrag van werknemers

Er zit een verschil tussen disfunctioneren en wangedrag van een werknemer. Zoals hierboven al benoemt, is bij disfunctioneren de werknemer niet instaat om te functioneren naar de verwachtingen van de werkgever toe. Bij wangedrag is er sprake van opzet, waarbij een werknemer expres zijn taken niet of niet goed uitvoert. Dit wordt ook wel werkweigering genoemd. Bij wangedrag kan een werknemer eerder ontslagen worden dan bij disfunctioneren, waarbij er sprake is van een langer traject.

Ontslag wegens disfunctioneren

Mag je een werknemer ontslaan wegens disfunctioneren? Het is mogelijk om een werknemer te ontslaan bij niet goed functioneren, maar er zijn wel een aantal wetten en regels waar je je aan moet houden. Als werkgever moet je duidelijk kunnen maken waarom een werknemer niet goed meer functioneert. Daarnaast moet je de werknemer de gelegenheid geven om zijn functioneren te verbeteren. Wanneer er na een verbetertraject geen verbetering zichtbaar is, dan kan je de kantonrechter verzoeken de arbeidsovereenkomst te ontbinden wegens disfunctioneren.

Disfunctioneren werknemer verbetertraject

Wanneer een werknemer niet goed meer functioneert ben je als werkgever verplicht om een verbetertraject aan te bieden aan de werknemer. Ga altijd eerst in gesprek met de werknemer over het disfunctioneren en breng de werknemer hiervan op de hoogte. Wanneer je een verbetertraject wil starten moet je dit schriftelijk vastleggen in een verbeterplan. Hierin staan alle afspraken tussen werknemer en werkgever over de verbeterpunten en doelstellingen. Daarnaast is het belangrijk om vooraf af te spreken hoe de verbetering wordt gemeten.

Dossieropbouw disfunctioneren werknemer

Wanneer je er over nadenkt om een werknemer te ontslaan wegen disfunctioneren is het belangrijk dat je een goed dossier opbouwt. Dossieropbouw is belangrijk, omdat je het verzoek tot ontslag moet kunnen onderbouwen. In het dossier leg je alles vast over het contact met de werknemer, voortgangsgesprekken, afspraken, instructies, beoordelingen maar ook bijvoorbeeld eventuele certificaten van opleidingen of cursussen die de werknemer heeft gevolgd.

Het kan soms best lastig zijn.

Het inschakelen van een advocaat is vaak duur. Het wordt echter pas echt duur als het conflict hoog is opgelopen. Voorkomen is beter dan genezen.

✔ Altijd juridisch advies
✔ Weet waar je aan toe bent
✔ Vast aanspreekpunt

Demotie

Een andere manier voor het oplossen van het disfunctioneren van een werknemer is een demotie. Een demotie is het tegenovergestelde van een promotie. Hierbij wordt een werknemer van een hogere functie teruggeplaatst naar een lagere functie. Dit kan bijvoorbeeld zijn om de werkdruk te verlagen.

Ontslag wegens disfunctioneren zieke werknemer

Je mag een werknemer niet ontslaan wanneer het disfunctioneren komt door ziekte. Een zieke werknemer ontslaan mag niet, omdat er een opzegverbod geldt. Wanneer er sprake is van disfunctioneren en ziekteverzuim kan dit tot een complexe situatie leiden.

Juridische hulp bij ontslag wegens disfunctioneren?

Wil je een werknemer ontslaan wegens disfunctioneren? Zorg voor een goede dossieropbouw. Bij Zoutberg & Zoutberg Advocaten helpen we je met juridisch advies, met het opbouwen van een ontslagdossier en met het indienen van een verzoek bij de kantonrechter. Tijdens een gratis intakegesprek bespreken we de situatie en kijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan direct een kennismakingsgesprek in.

Advies inplannen?

Je kunt een adviesgesprek inplannen zodat we samen jouw zaak kunnen bespreken.

Waarom Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

N

Een no-nonsense aanpak

N

Toegankelijk en bereikbaar

N

Continu advies mogelijk

“Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat.”

Jamie Zoutberg

Vragen?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt."
Frans Zoutberg

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.
$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Blog overzicht

Overname bedrijf personeel ontslaan

Overname bedrijf personeel ontslaan

Heb je een bedrijf overgenomen of wordt jouw bedrijf overgenomen? Dan is het belangrijk om te bepalen wat er met het personeel moet gebeuren. Ontdek waar je rekening mee moet houden.

Lees meer

Ben jij op zoek naar een no-nonsense advocaat?

Wij maken het niet ingewikkelder dan dat het is en zeggen jou precies hoe het zit.

Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de beste oplossing.

Adviesgesprek inplannenContact opnemen