Huurrecht Advocaat?

Heb je een conflict met een huurder of verhuurder waar je zelf niet meer uitkomt? Binnen het huurrecht kunnen er verschillende soorten conflicten ontstaan en daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Vraag gratis een adviesgesprek aan zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Ruime ervaring

We werken veel binnen het huurrecht en hebben daarom ruime ervaring.

Up-to-date

Door jaarlijkse cursussen te volgen is onze kennis altijd up-to-date.

Procederen waar nodig

Voorkomen waar het kan, procederen als het moet.

Zoek je een advocaat voor een conflict binnen het huurrecht?

Wij zijn er voor zowel huurder als verhuurder als er geschillen ontstaan over de huur. Wij geven advies en bemiddelen waar mogelijk, maar staan je ook bij met procederen als het bijvoorbeeld gaat om een ontruiming. We zorgen ervoor dat conflicten worden opgelost zodat jij ongestoord weer door kan gaan met ondernemen.

 • Adviseren
 • Bemiddelen
 • Procederen
 • De voordelen van onze dienst.

  Wij zijn geen standaard advocaten. Wij zijn er voor jou om een oplossing te vinden voor elk conflict zonder dat we het moeilijker maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

  Ruime ervaring

  Wij werken veel binnen het huurrecht en hebben daardoor al veel ervaring opgedaan. We weten waar we het over hebben en vertellen je precies waar het op staat.

  Up-to-date

  We volgen jaarlijks verschillende cursussen binnen het huurrecht. Zo kunnen wij je altijd voorzien van het beste advies en zijn we altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen.

  Eerst proberen op te lossen, dan pas procederen

  We onderzoeken altijd eerst of het mogelijk is om een zaak te schikken, want dat is in principe altijd in het belang van beide partijen. Indien dit niet mogelijk is, dan procederen we voortvarend en betrokken.

  Heb jij huurders die hun huur niet meer betalen?

  Achterstallige huur is een van de redenen dat er conflicten kunnen ontstaan tussen huurder en verhuurder. Vraag een gratis adviesgesprek aan en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

  Heb je een juridisch vraagstuk over het huurrecht en wil je graag advies?

  Conflicten binnen het huurrecht kunnen over verschillende onderwerpen gaan zoals achterstallige huur, het veroorzaken van overlast, onderhoud en renovatie en kan zelfs leiden tot een ontruiming. We staan voor je klaar om te adviseren en om conflicten op te lossen.

  N
  Huurachterstanden
  N
  Overlast
  N
  Onderhoud en renovatie

  “Voorkomen is beter dan genezen-pakket.”

  Vaak wordt er pas een advocaat ingeschakeld als er al een conflict is ontstaan. Wij zijn er van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen, want dit kan je een hoop kopzorgen en uiteindelijk kosten schelen.

  De advocatuur moet daarbij moderner en meer betrokken zijn.

  Je kan bij ons terecht voor het “Voorkomen is beter dan genezen pakket”. Voor een vast bedrag per maand kan je voor al jouw juridische vraagstukken bij ons terecht. Zo kan jij problemen voorkomen en kom je niet onnodig voor verrassingen te staan.

  Hoe werkt het?

  Oprecht, eerlijk, no-nonsense en betrokken, dat is hoe wij werken.

  01

  Telefonisch contact

  Nadat je het contactformulier hebt ingevuld bellen we je zo snel mogelijk terug. We bespreken het probleem en bekijken hoe we je het beste kunnen helpen. Soms is het mogelijk om direct telefonisch advies te geven. Maar als dat niet mogelijk is, dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor in.

  02

  Kennismakingsgesprek

  Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de zaak. Het is belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van wat er is gebeurd, wanneer dit gebeurd is en op welke manier we je het beste kunnen helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op goed juridisch advies. We zijn altijd direct en open en eerlijk. De mogelijke kosten en baten bespreken we vooraf zodat jij weet waar je aan toe bent. Jij bepaalt uiteindelijk of we met elkaar gaan samenwerken.

  03

  Opdrachtbevestiging

  Zodra jij ons de opdracht geeft om jou bij te staan, sturen we je een opdrachtbevestiging. In de opdrachtbevestiging staan nogmaals de gemaakte afspraken en vind je een overzicht van de te verwachten kosten en baten. Hierdoor komt niemand achteraf voor verassingen te staan en weten we precies waar we aan toe zijn.

  04

  Aan de slag

  Tijdens het gehele proces zullen we direct, open en uiteraard eerlijk met jou communiceren, zodat je precies weet wat er speelt en hoe jouw zaak ervoor staat. We houden contact via de telefoon en e-mail en indien nodig plannen we een afspraak in bij ons (of bij jou) op kantoor. Alle brieven, e-mails en processtukken zullen eerst ter controle aan jou worden toegestuurd, zodat eventuele op- en aanmerkingen nog kunnen worden verwerkt.

  Frans helpt ons met typische vastgoedzaken, zoals het opmaken van contracten. Daarnaast staat hij ons bij als we conflicten hebben met huurders. Wat ik aan Frans waardeer is dat hij altijd to the point is en dat hij het niet moeilijk vindt om tegen ons te zeggen dat we ongelijk hebben. Daarnaast zoekt Frans altijd de oplossing, ook via de minnelijke weg.

  Patrick Virginia

  Vragen?

  Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

  Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

  "Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat."

  Jamie Zoutberg

  Wat is huurrecht?

  Huurrecht omvat alle spelregels over de huur van huurobjecten. Huurders hebben huurbescherming en worden daardoor goed beschermd door de wet.

  Hoe lang duurt een ontruimingsprocedure ongeveer?

  In een kort geding duurt een ontruimingsprocedure ongeveer zes weken. We moeten een dagvaarding opstellen, een datum aanvragen bij de rechtbank en de rechtbank dient een vonnis te wijzen. De duur van een procedure is uiteraard ook afhankelijk van de beschikbaarheid bij de rechtbank.

  Hoe werkt een ontruimingsprocedure bij de rechtbank?

  Een ontruimingsprocedure gaat veelal via een kort geding. Een kort geding is een spoedprocedure en kan om die reden snel worden afgewikkeld. Wij stellen een dagvaarding op en vragen een datum aan bij de rechtbank. De gedaagde partij (de verwerende partij) is niet verplicht om zich schriftelijk te verweren, want dit mag ook tijdens de mondelinge behandeling zelf.

  Ben ik verplicht om met een advocaat te procederen?

  Nee, huur valt onder de sector kanton en daarom ben je niet verplicht om met een advocaat te procederen. Bij de sector kanton mag je zelfs zelf procederen.

  De voordelen van Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

  Wij proberen een oplossing te vinden voor elk conflict, waarbij we het niet ingewikkelder maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

  Advocaten voor ondernemers

  Wij zijn een advocatenkantoor voor en door ondernemers. Wij zijn zelf ook ondernemers en daardoor kunnen we ons goed inleven in jouw behoeftes en weten we precies wat jij nodig hebt.

  Een no-nonsense aanpak

  Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt. We zijn straight to the point en vertellen jou precies waar het op staat.

  Toegankelijk en bereikbaar

  Goede communicatie is belangrijk om onze relatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij altijd contact met ons kan opnemen wanneer dat nodig is.

  Continu advies mogelijk

  Wil jij gebruik maken van regelmatig juridisch advies? Met ons voorkomen is beter dan genezen pakket spreken we van tevoren een vast tarief per maand af zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

  Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

  Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.

  $

  Arbeidsrecht

  $

  Huurrecht

  $

  Incasso

  $

  Ondernemingsrecht

  Heb je problemen met een ontruiming en wil je graag juridische hulp?

  Wij helpen jou met al je vragen en staan je bij om een ontruiming te voorkomen of te bewerkstelligen. Vraag een gratis adviesgesprek aan zodat we samen kunnen kijken naar de geschikte oplossing.