Heb je problemen met niet betalende klanten?

Dan is het slim om een advocaat in te schakelen voor het incasseren van de openstaande vorderingen. Neem contact met ons op en dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Ruime ervaring met incasso’s

Openstaande vorderingen worden vaak volledig geïncasseerd.

Procederen boven de € 25.000,-

Wij mogen als advocaten ook procederen als de vordering meer dan € 25.000,- bedraagt.

Meer effect

Een brief vanuit een advocaat zal vaak meer effect hebben en zorgt voor een snellere betaling.

Heb jij klanten die niet betalen? Ondanks dat je al meerdere herinneringen, aanmaningen en sommaties hebt gestuurd?

Facturen die lange tijd onbetaald blijven kunnen leiden tot liquiditeitsproblemen. Wij incasseren grote, maar ook kleine vorderingen en je kan bij ons terecht voor al je vragen op het gebied van incasso’s.

Kleine en grote incasso’s
Betrokken en eerlijk
Gratis advies gesprek

De voordelen van onze dienst.

Wij zijn geen standaard advocaten. Wij zijn er voor jou om een oplossing te vinden voor elk conflict zonder dat we het moeilijker maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Ruime ervaring met incasso’s

Wij hebben ruime kennis en veel ervaring op het gebied van het incasseren van (grote) vorderingen. Daarbij moet je niet alleen denken aan het versturen van incassobrieven, maar ook aan het leggen van bijvoorbeeld conservatoir beslag en het procederen bij de rechtbank.

Procederen boven €25.000,-

Incassobureaus en juristen mogen procederen tot €25.000,-. Voor het voeren van een procedure over een vordering van meer dan €25.000,-, heb je een advocaat nodig.

Meer effect

Een brief van een advocaat heeft nou eenmaal een afschrikwekkend effect. De ontvanger ziet dat het nu écht serieus is geworden en zal daardoor eerder betalen.

Heb je klanten die jouw facturen niet betalen en kom je daardoor mogelijk in de financiële problemen?

Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om de klant te laten betalen maar steeds weer zonder succes. Wij helpen je met het incasseren van vorderingen zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over achterstallige betalingen.

Voor incasso’s die groter zijn dan € 25.000,- heb je een advocaat nodig om te kunnen procederen.

Kleine vorderingen worden vaak geïncasseerd door incassobureaus of deurwaarders. De ervaring leert dat een debiteur sneller betaalt op het moment dat zij een brief ontvangen van een advocaat.

Conservatoir beslag

Om een vordering te incasseren maken we soms gebruik van het leggen van conservatoir beslag. Dat is een beslag dat wordt gelegd in afwachting van de uitkomst van een juridische procedure. Dit doen we op het moment dat we vrezen dat de debiteur de verhaalsmogelijkheden zal bemoeilijken. Normaal gesproken dient de uitkomst van een juridische procedure te worden afgewacht alvorens er (executoriaal) beslag kan worden gelegd.

Conservatoir beslag kan alleen worden gelegd met toestemming van de rechtbank. Zodra het verlof is verleend en het beslag is gelegd, dient de juridische procedure binnen veertien dagen te worden gestart.

N
Procederen boven € 25.000,-
N
Afschrikwekkend effect
N
Conservatoir beslag

“Voorkomen is beter dan genezen-pakket.”

Vaak wordt er pas een advocaat ingeschakeld als er al een conflict is ontstaan. Wij zijn er van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen, want dit kan je een hoop kopzorgen en uiteindelijk kosten schelen.

De advocatuur moet daarbij moderner en meer betrokken zijn.

Je kan bij ons terecht voor het “Voorkomen is beter dan genezen pakket”. Voor een vast bedrag per maand kan je voor al jouw juridische vraagstukken bij ons terecht. Zo kan jij problemen voorkomen en kom je niet onnodig voor verrassingen te staan.

Hoe werkt het?

Oprecht, eerlijk, no-nonsense en betrokken, dat is hoe wij werken.

01

Telefonisch contact

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld bellen we je zo snel mogelijk terug. We bespreken het probleem en bekijken hoe we je het beste kunnen helpen. Soms is het mogelijk om direct telefonisch advies te geven. Maar als dat niet mogelijk is, dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor in.

02

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de zaak. Het is belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van wat er is gebeurd, wanneer dit gebeurd is en op welke manier we je het beste kunnen helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op goed juridisch advies. We zijn altijd direct en open en eerlijk. De mogelijke kosten en baten bespreken we vooraf zodat jij weet waar je aan toe bent. Jij bepaalt uiteindelijk of we met elkaar gaan samenwerken.

03

Opdrachtbevestiging

Zodra jij ons de opdracht geeft om jou bij te staan, sturen we je een opdrachtbevestiging. In de opdrachtbevestiging staan nogmaals de gemaakte afspraken en vind je een overzicht van de te verwachten kosten en baten. Hierdoor komt niemand achteraf voor verassingen te staan en weten we precies waar we aan toe zijn.

04

Aan de slag

Tijdens het gehele proces zullen we direct, open en uiteraard eerlijk met jou communiceren, zodat je precies weet wat er speelt en hoe jouw zaak ervoor staat. We houden contact via de telefoon en e-mail en indien nodig plannen we een afspraak in bij ons (of bij jou) op kantoor. Alle brieven, e-mails en processtukken zullen eerst ter controle aan jou worden toegestuurd, zodat eventuele op- en aanmerkingen nog kunnen worden verwerkt.

Frans en Jamie helpen ons met ondernemingsrecht, arbeidsrecht en incasso’s. Zij zijn allebei no-nonsense, zeggen hoe het zit en maken de zaken niet te ingewikkeld. Ze gebruiken ook niet veel ingewikkelde juridische taal, dat is fijn.

Sander van MullerXXL

Vragen?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat."

Jamie Zoutberg

Wat is een incasso?

Incasso is een manier om geld te innen van een debiteur. Zelf kan je dit bijvoorbeeld doen door middel van een automatische incasso. Indien een debiteur niet wil betalen en je een factuur uit handen geeft aan een incassobureau, deurwaarderskantoor of een advocatenkantoor, dan noem je dit ook een incassotraject.

Begeleiden jullie ook bij het leggen van beslag?

Jazeker, wij begeleiden je met het hele incassotraject. We proberen altijd eerst op een minnelijke wijze jouw vordering te incasseren. Lukt dit niet, dan starten we een juridische procedure. Indien de rechtbank de vordering toewijst, dan zullen wij de deurwaarder de opdracht geven om beslag te leggen.

Zit er een minimumbedrag aan een incasso?

In principe zit er geen minimumbedrag aan een incasso. Wel maken wij van te voren altijd een kosten en baten analyse. Verwachten wij dat onze kosten hoger uitkomen dan het te incasseren bedrag, dan zullen we hier altijd eerlijk en open over zijn en raden we het je aan om een incassobureau of deurwaarderskantoor in te schakelen.

Wanneer kan ik het beste beginnen met een incassotraject?

Zodra een betalingstermijn is verstreken kun je in principe een factuur al aanbieden voor een incasso. Vaak is het slim om niet meteen een incassotraject te starten maar de debiteur eerst zelf herinneringen, aanmaningen en sommaties te sturen. Indien de debiteur dan nog steeds niet betaald kun je er voor kiezen om een incassotraject te starten.

De voordelen van Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

Wij proberen een oplossing te vinden voor elk conflict, waarbij we het niet ingewikkelder maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Advocaten voor ondernemers

Wij zijn een advocatenkantoor voor en door ondernemers. Wij zijn zelf ook ondernemers en daardoor kunnen we ons goed inleven in jouw behoeftes en weten we precies wat jij nodig hebt.

Een no-nonsense aanpak

Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt. We zijn straight to the point en vertellen jou precies waar het op staat.

Toegankelijk en bereikbaar

Goede communicatie is belangrijk om onze relatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij altijd contact met ons kan opnemen wanneer dat nodig is.

Continu advies mogelijk

Wil jij gebruik maken van regelmatig juridisch advies? Met ons voorkomen is beter dan genezen pakket spreken we van tevoren een vast tarief per maand af zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.

$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Op zoek naar een incasso advocaat met jarenlange ervaring en een bewezen trackrecord die voor jou resultaat behaalt?

Door onze jarenlange ervaring als incasso advocaat weten wij precies hoe we jou het beste kunnen helpen. Plan een gratis adviesgesprek in zodat we samen kunnen kijken naar een passende oplossing.