Werknemer ontslaan?

Wil je een werknemer ontslaan en kom je er zelf niet uit? Je moet met verschillende dingen rekening houden bij het ontslaan van een werknemer. Wij helpen je graag met al je vragen en begeleiden je door de gehele ontslagprocedure.

Ontslagzaken netjes oplossen

Handel je ontslagzaken netjes af en zorg voor een soepele ontslagprocedure.

Gespecialiseerd in het arbeidsrecht

Bij Zoutberg & Zoutberg zijn wij gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

Rust op de werkvloer

Spanning is nooit goed en niet nodig. Voorkom conflicten op de werkvloer

Werknemer ontslaan met vast contract?

Wil je een werknemer met een vast contract ontslaan , dan moet je daar een geldige reden (of ook wel een redelijke grond) voor hebben. Iemand met een vast contract ontslaan kan namelijk niet zo maar. Je wil dit natuurlijk zo netjes mogelijk afhandelen en er kunnen diverse kosten ontstaan bij het ontslaan van een werknemer. Bij Zoutberg & Zoutberg zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent en niet onnodig voor verassingen komt te staan.

Gratis adviesgesprek mogelijk
Geen verassingen
Ontslagzaken netjes oplossen

De voordelen van onze dienst.

Wij zijn geen standaard advocaten. Wij zijn er voor jou om een oplossing te vinden voor elk conflict zonder dat we het moeilijker maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Ontslagzaken netjes oplossen

Het is goed om een ontslagprocedure op een nette wijze af te handelen. Wij begeleiden en adviseren je tijdens de gehele ontslagprocedure zodat alles zo soepel en netjes mogelijk verloopt.

Gespecialiseerd in het arbeidsrecht

Bij Zoutberg & Zoutberg zijn we gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kunnen we je helpen met al je juridische vragenstukken rondom het ontslaan van een werknemer of medewerker.

Rust op de werkvloer

Een conflict op de werkvloer is voor niemand fijn. Niet voor de betrokken partijen maar ook niet voor de overige collega’s. Voorkom conflicten met het juiste juridische advies zodat iedereen rustig kan blijven werken en er geen onnodige spanningen zijn op de werkvloer.

Wil je een zieke werknemer ontslaan?

Een zieke werknemer ontslaan kan niet zo maar. Wij helpen je graag met het juiste advies in dergelijke situaties. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in.

Werknemer op staande voet ontslaan?

Heeft een werknemer zich ernstig misdragen, fraude gepleegd of geld gestolen? In principe is het mogelijk om iemand op staande voet te ontslaan. Let op! Een ontslag op staande voet kan alleen bij een dringende reden en alvorens iemand op staande voet te ontslaan adviseren wij om contact op te nemen met een juridische specialist. Bij een ontslag op staande voet wordt de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang beëindigd. Wil je zeker weten of je iemand mag ontslaan? Wij helpen je graag met het juiste advies.

N
Diefstal, verduistering of bedrog
N
Dronkenschap of drugsgebruik
N
Mishandeling of discriminatie

“Voorkomen is beter dan genezen-pakket.”

Vaak wordt er pas een advocaat ingeschakeld als er al een conflict is ontstaan. Wij zijn er van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen, want dit kan je een hoop kopzorgen en uiteindelijk kosten schelen.

De advocatuur moet daarbij moderner en meer betrokken zijn.

Je kan bij ons terecht voor het “Voorkomen is beter dan genezen pakket”. Voor een vast bedrag per maand kan je voor al jouw juridische vraagstukken bij ons terecht. Zo kan jij problemen voorkomen en kom je niet onnodig voor verrassingen te staan.

Hoe werkt het?

Oprecht, eerlijk, no-nonsense en betrokken, dat is hoe wij werken.

01

Telefonisch contact

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld bellen we je zo snel mogelijk terug. We bespreken het probleem en bekijken hoe we je het beste kunnen helpen. Soms is het mogelijk om direct telefonisch advies te geven. Maar als dat niet mogelijk is, dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor in.

02

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de zaak. Het is belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van wat er is gebeurd, wanneer dit gebeurd is en op welke manier we je het beste kunnen helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op goed juridisch advies. We zijn altijd direct en open en eerlijk. De mogelijke kosten en baten bespreken we vooraf zodat jij weet waar je aan toe bent. Jij bepaalt uiteindelijk of we met elkaar gaan samenwerken.

03

Opdrachtbevestiging

Zodra jij ons de opdracht geeft om jou bij te staan, sturen we je een opdrachtbevestiging. In de opdrachtbevestiging staan nogmaals de gemaakte afspraken en vind je een overzicht van de te verwachten kosten en baten. Hierdoor komt niemand achteraf voor verassingen te staan en weten we precies waar we aan toe zijn.

04

Aan de slag

Tijdens het gehele proces zullen we direct, open en uiteraard eerlijk met jou communiceren, zodat je precies weet wat er speelt en hoe jouw zaak ervoor staat. We houden contact via de telefoon en e-mail en indien nodig plannen we een afspraak in bij ons (of bij jou) op kantoor. Alle brieven, e-mails en processtukken zullen eerst ter controle aan jou worden toegestuurd, zodat eventuele op- en aanmerkingen nog kunnen worden verwerkt.

Vragen?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat."

Jamie Zoutberg

Mag je iemand ontslaan tijdens ziekte?

Werkgevers zijn verplicht om het loon van zieke werknemers gedurende twee jaar door te betalen en daarom is het in principe niet mogelijk om een zieke werknemer te ontslaan. Dit is slechts anders indien het ontslag geen verband houdt met de ziekte van de werknemer.

Kunnen jullie mij helpen bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst, en zo ja, hoe lang zijn jullie daar mee bezig?

Ja, wij kunnen je helpen bij het opstellen van vaststellingsovereenkomsten. Hoe lang wij daar mee bezig zijn is afhankelijk van de complexiteit van de zaak, maar je kan rekening houden met een tijdsduur van één tot vijf uur.

Mijn werknemer wil instemmen met zijn ontslag, wat moet ik doen?

Indien een werknemer vrijwillig wil instemmen met een ontslag, dan is het van belang dat de afspraken die gemaakt zijn worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Het is daarbij voor de werknemer in beginsel van belang dat de te hanteren opzegtermijn in acht wordt genomen, omdat hij of zij na afloop van zijn contract anders geen aanspraak kan maken op een uitkering.

Mijn werknemer stemt niet in met zijn ontslag, hoe kan ik iemand ontslaan?

Indien een werknemer niet instemt met een ontslag, dan dient er ofwel toestemming te worden gevraagd aan het UWV ofwel dient de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter te worden ontbonden. Het UWV gaat alleen over bedrijfseconomisch ontslag en ontslag na twee jaar ziekte. Alle andere gevallen dienen te worden voorgelegd aan de kantonrechter.

De voordelen van Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

Wij proberen een oplossing te vinden voor elk conflict, waarbij we het niet ingewikkelder maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Advocaten voor ondernemers

Wij zijn een advocatenkantoor voor en door ondernemers. Wij zijn zelf ook ondernemers en daardoor kunnen we ons goed inleven in jouw behoeftes en weten we precies wat jij nodig hebt.

Een no-nonsense aanpak

Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt. We zijn straight to the point en vertellen jou precies waar het op staat.

Toegankelijk en bereikbaar

Goede communicatie is belangrijk om onze relatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij altijd contact met ons kan opnemen wanneer dat nodig is.

Continu advies mogelijk

Wil jij gebruik maken van regelmatig juridisch advies? Met ons voorkomen is beter dan genezen pakket spreken we van tevoren een vast tarief per maand af zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.

$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Juridisch advies nodig bij het ontslaan van een werknemer?

Het arbeidsrecht is complex en verandert voortdurend. Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we jouw situatie en geven we je het juiste juridische advies.