Ontslag op staande voet

Wil je iemand op staande voet ontslaan? Ontslag op staande voet kan alleen bij een dringende reden. Wij helpen je graag met het juiste juridische advies. Plan direct een gratis adviesgesprek in.

Goed voorbereid

Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent op het ontslag zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan.

Gespecialiseerd in het arbeidsrecht

Bij Zoutberg & Zoutberg zijn wij gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

Rust op de werkvloer

Spanning is nooit goed en niet nodig. Voorkom conflicten op de werkvloer.

Op staande voet ontslaan

Bij een ontslag op staande voet wordt de arbeidsovereenkomst direct beëindigd. Iemand op staande voet ontslaan kan niet zo maar. Als werkgever zijn er een aantal regels en voorwaarden waar je je aan moet houden. Voor een ontslag op staande voet is een dringende reden vereist. Maar wat zijn redenen voor ontslag op staande voet? Geldige redenen om iemand op staande voet te ontslaan zijn bijvoorbeeld diefstal, dronkenschap of drugsgebruik, mishandeling, fraude of het hardnekkig weigeren van werk. Weet je niet zeker of je een geldige reden hebt voor ontslag op staande voet? Wij helpen je graag verder met het juiste juridische advies.

De voordelen van onze dienst.

Wij zijn geen standaard advocaten. Wij zijn er voor jou om een oplossing te vinden voor elk conflict zonder dat we het moeilijker maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Voorkom verrassingen

Zorg dat je goed voorbereid bent op het ontslag zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Wij begeleiden en adviseren je tijdens de gehele ontslagprocedure zodat het ontslag op staande voet zo soepel en netjes mogelijk verloopt.

Gespecialiseerd in het arbeidsrecht

Bij Zoutberg & Zoutberg zijn we gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kunnen we je helpen met al je juridische vragenstukken rondom het ontslaan van een werknemer.

Rust op de werkvloer

Een conflict op de werkvloer is voor niemand fijn. Niet voor de betrokken partijen maar ook niet voor de overige collega’s. Voorkom conflicten met het juiste juridische advies zodat iedereen rustig kan blijven werken en er geen onnodige spanningen zijn op de werkvloer.

Weet je niet zeker of je iemand op staande voet mag ontslaan?

Wij helpen je graag verder met al je vragen en juridisch advies. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op het ontslag. Plan direct een gratis adviesgesprek in.

Drie wettelijke eisen voor ontslag op staande voet

Wil je iemand op staande voet ontslaan? Er zijn drie wettelijke eisen voor ontslag op staande voet. Ten eerste moet er sprake zijn van een dringende reden voor ontslag op staande voet. Daarnaast moet je als werkgever de werknemer zo snel mogelijk ontslaan nadat je er achter komt dat er sprake is van een dringende reden (onverwijld ontslag). Als laatste moet je de reden van het ontslag altijd (schriftelijk) aan de werknemer mededelen. Het is belangrijk dat je direct de juiste stappen onderneemt en voldoet aan de voorwaarden bij ontslag op staande voet. Wij zorgen ervoor dat jij goed voorbereid bent op het ontslag en niet ineens voor verassingen komt te staan.

N
Gratis kennismakingsgesprek
N
Voorkom verassingen
N
Continu advies mogelijk

“Voorkomen is beter dan genezen-pakket.”

Vaak wordt er pas een advocaat ingeschakeld als er al een conflict is ontstaan. Wij zijn er van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen, want dit kan je een hoop kopzorgen en uiteindelijk kosten schelen.

De advocatuur moet daarbij moderner en meer betrokken zijn.

Je kan bij ons terecht voor het “Voorkomen is beter dan genezen pakket”. Voor een vast bedrag per maand kan je voor al jouw juridische vraagstukken bij ons terecht. Zo kan jij problemen voorkomen en kom je niet onnodig voor verrassingen te staan.

Hoe werkt het?

Oprecht, eerlijk, no-nonsense en betrokken, dat is hoe wij werken.

01

Telefonisch contact

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld bellen we je zo snel mogelijk terug. We bespreken het probleem en bekijken hoe we je het beste kunnen helpen. Soms is het mogelijk om direct telefonisch advies te geven. Maar als dat niet mogelijk is, dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor in.

02

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de zaak. Het is belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van wat er is gebeurd, wanneer dit gebeurd is en op welke manier we je het beste kunnen helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op goed juridisch advies. We zijn altijd direct en open en eerlijk. De mogelijke kosten en baten bespreken we vooraf zodat jij weet waar je aan toe bent. Jij bepaalt uiteindelijk of we met elkaar gaan samenwerken.

03

Opdrachtbevestiging

Zodra jij ons de opdracht geeft om jou bij te staan, sturen we je een opdrachtbevestiging. In de opdrachtbevestiging staan nogmaals de gemaakte afspraken en vind je een overzicht van de te verwachten kosten en baten. Hierdoor komt niemand achteraf voor verassingen te staan en weten we precies waar we aan toe zijn.

04

Aan de slag

Tijdens het gehele proces zullen we direct, open en uiteraard eerlijk met jou communiceren, zodat je precies weet wat er speelt en hoe jouw zaak ervoor staat. We houden contact via de telefoon en e-mail en indien nodig plannen we een afspraak in bij ons (of bij jou) op kantoor. Alle brieven, e-mails en processtukken zullen eerst ter controle aan jou worden toegestuurd, zodat eventuele op- en aanmerkingen nog kunnen worden verwerkt.

“Frans en Jamie helpen ons met ondernemingsrecht, arbeidsrecht en incasso’s. Zij zijn allebei no nonsense, zeggen hoe het zit en maken de zaken niet te ingewikkeld. Ze gebruiken ook niet veel ingewikkelde juridische taal, dat is fijn.”

Sander van MullerXXL

Vragen?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat."

Jamie Zoutberg

Wat is ontslag op staande voet?

Bij ontslag op staande voet wordt de arbeidsovereenkomst direct beëindigd zonder opzegtermijn. Hiervoor moet je als werkgever een dringende reden hebben.

Mag ontslag op staande voet tijdens ziekte?

Ja, je mag een werknemer op staande voet ontslaan tijdens ziekte zolang dit niks met de ziekte te maken heeft. Je mag een werknemer dus niet ontslaan omdat diegene ziek is en je moet hier een geldige reden voor hebben.

Wanneer mag je iemand op staande voet ontslaan?

Je mag iemand op staande voet ontslaan wanneer hier een dringende reden voor is. Dit betekent dat een werknemer zich ernstig heeft misdragen. Dringende redenen kunnen zijn:

  • Fraude
  • Misleiding bij sollicitatie
  • Dronkenschap of drugsgebruik
  • Diefstal, verduistering, bedrog
  • Mishandeling of discriminatie
  • Weigeren van werk
Hoe kan ik me het beste voorbereiden voor een ontslag op staande voet?

Wanneer je iemand op staande voet wil ontslaan is het belangrijk dat je hier goed gedocumenteerd bewijs van hebt. Weet je niet zeker of een werknemer een ernstig feit heeft gepleegd? Dan kun je de werknemer op non-actief stellen om het verder uit te zoeken. Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet. Daarnaast moet je de werknemer meteen op de hoogte brengen van het ontslag en de reden daarvan.

De voordelen van Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

Wij proberen een oplossing te vinden voor elk conflict, waarbij we het niet ingewikkelder maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Advocaten voor ondernemers

Wij zijn een advocatenkantoor voor en door ondernemers. Wij zijn zelf ook ondernemers en daardoor kunnen we ons goed inleven in jouw behoeftes en weten we precies wat jij nodig hebt.

Een no-nonsense aanpak

Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt. We zijn straight to the point en vertellen jou precies waar het op staat.

Toegankelijk en bereikbaar

Goede communicatie is belangrijk om onze relatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij altijd contact met ons kan opnemen wanneer dat nodig is.

Continu advies mogelijk

Wil jij gebruik maken van regelmatig juridisch advies? Met ons voorkomen is beter dan genezen pakket spreken we van tevoren een vast tarief per maand af zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.

$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Werknemer op staande voet ontslaan?

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we graag jouw situatie en kijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen. Plan direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.