Iemand ontslaan met een vast contract

Weet jij niet zeker of je iemand met een vast contract mag ontslaan? Bij Zoutberg & Zoutberg Advocaten helpen we je graag verder met al je ontslagzaken. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in zodat we samen de situatie kunnen bekijken.

Ontslagzaken netjes oplossen

Handel je ontslagzaken netjes af en zorg voor een soepele ontslagprocedure.

Gespecialiseerd in het arbeidsrecht

Bij Zoutberg & Zoutberg zijn wij gespecialiseerd in het arbeidsrecht.

Rust op de werkvloer

Spanning is nooit goed en niet nodig. Voorkom conflicten op de werkvloer

Ontslag bij vast contract

Kan je iemand met een vast contract ontslaan? Je kan een werknemer met een vast contract niet zo maar ontslaan. Het ontslag moet worden getoetst door het UWV of de kantonrechter en daar moet je een redelijke grond voor hebben. Maar wat is een redelijke grond voor het ontslag van een werknemer met een vast contract? Geldige ontslagredenen kunnen zijn onvoldoende functioneren, bedrijfseconomische redenen, werkweigering of verwijtbaar handelen. De reden voor het ontslag moet eerst getoetst worden door het UWV of de kantonrechter voordat je een iemand met een vast contract mag ontslaan. Is er een dringende reden voor het ontslag zoals diefstal of fraude, dan is ontslag op staande voet ook mogelijk bij een vast contract.

  • Gratis adviesgesprek mogelijk
  • Ontslagzaken netjes oplossen
  • Goed voorbereid op het ontslag

De voordelen van onze dienst.

Wij zijn geen standaard advocaten. Wij zijn er voor jou om een oplossing te vinden voor elk conflict zonder dat we het moeilijker maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Voorkom verrassingen

Zorg dat je goed voorbereid bent op het ontslag zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Wij begeleiden en adviseren je tijdens de gehele ontslagprocedure zodat het ontslag op staande voet zo soepel en netjes mogelijk verloopt.

Gespecialiseerd in het arbeidsrecht

Bij Zoutberg & Zoutberg zijn we gespecialiseerd in het arbeidsrecht en kunnen we je helpen met al je juridische vragenstukken rondom het ontslaan van een werknemer.

Rust op de werkvloer

Een conflict op de werkvloer is voor niemand fijn. Niet voor de betrokken partijen maar ook niet voor de overige collega’s. Voorkom conflicten met het juiste juridische advies zodat iedereen rustig kan blijven werken en er geen onnodige spanningen zijn op de werkvloer.

Werknemer met een vast contract ontslaan?

Wil je een werknemer met een vast contract ontslaan en heb je juridische hulp nodig? Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we jouw situatie en kijken we samen hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Vaste werknemer ontslaan

Een vaste werknemer ontslaan kan soms lastig zijn en is nooit leuk. Daarom wil je dit op een nette en goede manier afhandelen. Wanneer je het ontslag niet via het UWV of de kantonrechter wil bewerkstelligen, dan kan je in overleg met de werknemer ook kiezen voor een vaststellingsovereenkomst. Hiermee wordt het dienstverband met wederzijds goedvinden beëindigd. In de vaststellingsovereenkomst worden alle afspraken rondom het ontslag vastgelegd. Bij Zoutberg & Zoutberg Advocaten voorzien wij jou van juridisch advies en zorgen we ervoor dat jij goed voorbereid bent op het ontslag.

N
Eerlijk advies
N
Voorkom verassingen
N
Vaststellingsovereenkomst

“Voorkomen is beter dan genezen-pakket.”

Vaak wordt er pas een advocaat ingeschakeld als er al een conflict is ontstaan. Wij zijn er van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen, want dit kan je een hoop kopzorgen en uiteindelijk kosten schelen.

De advocatuur moet daarbij moderner en meer betrokken zijn.

Je kan bij ons terecht voor het “Voorkomen is beter dan genezen pakket”. Voor een vast bedrag per maand kan je voor al jouw juridische vraagstukken bij ons terecht. Zo kan jij problemen voorkomen en kom je niet onnodig voor verrassingen te staan.

Hoe werkt het?

Oprecht, eerlijk, no-nonsense en betrokken, dat is hoe wij werken.

01

Telefonisch contact

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld bellen we je zo snel mogelijk terug. We bespreken het probleem en bekijken hoe we je het beste kunnen helpen. Soms is het mogelijk om direct telefonisch advies te geven. Maar als dat niet mogelijk is, dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor in.

02

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de zaak. Het is belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van wat er is gebeurd, wanneer dit gebeurd is en op welke manier we je het beste kunnen helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op goed juridisch advies. We zijn altijd direct en open en eerlijk. De mogelijke kosten en baten bespreken we vooraf zodat jij weet waar je aan toe bent. Jij bepaalt uiteindelijk of we met elkaar gaan samenwerken.

03

Opdrachtbevestiging

Zodra jij ons de opdracht geeft om jou bij te staan, sturen we je een opdrachtbevestiging. In de opdrachtbevestiging staan nogmaals de gemaakte afspraken en vind je een overzicht van de te verwachten kosten en baten. Hierdoor komt niemand achteraf voor verassingen te staan en weten we precies waar we aan toe zijn.

04

Aan de slag

Tijdens het gehele proces zullen we direct, open en uiteraard eerlijk met jou communiceren, zodat je precies weet wat er speelt en hoe jouw zaak ervoor staat. We houden contact via de telefoon en e-mail en indien nodig plannen we een afspraak in bij ons (of bij jou) op kantoor. Alle brieven, e-mails en processtukken zullen eerst ter controle aan jou worden toegestuurd, zodat eventuele op- en aanmerkingen nog kunnen worden verwerkt.

“Frans en Jamie helpen ons met ondernemingsrecht, arbeidsrecht en incasso’s. Zij zijn allebei no nonsense, zeggen hoe het zit en maken de zaken niet te ingewikkeld.”

Sander Muller van MullerXXL

Vragen?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat."

Jamie Zoutberg

Mag je iemand met een vast contract tijdens ziekte ontslaan?

Werkgevers zijn verplicht om het loon van zieke werknemers gedurende twee jaar door te betalen en daarom is het in principe niet mogelijk om een zieke werknemer te ontslaan. Dit is slechts anders indien het ontslag geen verband houdt met de ziekte van de werknemer.

Wat zijn de kosten voor het ontslaan van werknemers met een vast contract?

Indien je iemand ontslaat, dan ben je in principe verplicht om een transitievergoeding te betalen. Als de arbeidsovereenkomst door middel van een vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd, dan is het niet verplicht om een transitievergoeding te betalen. Vaak wordt er in een vaststellingsovereenkomst wel een ontslagvergoeding opgenomen, omdat de werknemer anders wellicht niet akkoord gaat.

Mijn werknemer stemt niet in met het ontslag. Hoe kan je een werknemer met een vast contract ontslaan?

Indien een werknemer niet instemt met een ontslag, dan dient er ofwel toestemming te worden gevraagd aan het UWV ofwel dient de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter te worden ontbonden. Het UWV gaat alleen over bedrijfseconomisch ontslag en ontslag na twee jaar ziekte. Alle andere gevallen dienen te worden voorgelegd aan de kantonrechter.

Kunnen jullie mij helpen bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst, en zo ja, hoe lang zijn jullie daar mee bezig?

Ja, wij kunnen je helpen bij het opstellen van vaststellingsovereenkomsten. Hoe lang wij daar mee bezig zijn is afhankelijk van de complexiteit van de zaak, maar je kan rekening houden met een tijdsduur van één tot vijf uur.

De voordelen van Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

Wij proberen een oplossing te vinden voor elk conflict, waarbij we het niet ingewikkelder maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Advocaten voor ondernemers

Wij zijn een advocatenkantoor voor en door ondernemers. Wij zijn zelf ook ondernemers en daardoor kunnen we ons goed inleven in jouw behoeftes en weten we precies wat jij nodig hebt.

Een no-nonsense aanpak

Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt. We zijn straight to the point en vertellen jou precies waar het op staat.

Toegankelijk en bereikbaar

Goede communicatie is belangrijk om onze relatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij altijd contact met ons kan opnemen wanneer dat nodig is.

Continu advies mogelijk

Wil jij gebruik maken van regelmatig juridisch advies? Met ons voorkomen is beter dan genezen pakket spreken we van tevoren een vast tarief per maand af zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.

$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Meer weten over iemand ontslaan met een vast contract?

Wij helpen je graag verder met juridisch advies over ontslag van een werknemer met een vast contract. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in, dan bespreken we samen de mogelijkheden.