Ben je een ondernemer en heb je juridische problemen?

Wij kunnen je helpen met alles wat te maken heeft met het ondernemingsrecht. Plan een gratis adviesgesprek in en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Advocaten voor ondernemers

Wij zijn zelf ondernemers en weten daardoor precies waar we het over hebben.

Verzekerd van goede afspraken en overeenkomsten

Door goede afspraken en overeenkomsten voorkom je om voor onnodige verrassingen te staan.

Rust in je onderneming

Zorg voor een goede werksfeer en voorkom spanningen.

Heb je juridisch advies nodig voor jouw onderneming?

Als ondernemer krijg je regelmatig met het ondernemingsrecht te maken. Heb je een vraag over het oprichten van een onderneming, over een fusie of overname of conflicten met aandeelhouders? Wij adviseren je graag over alles wat met het ondernemingsrecht te maken heeft, helpen je bij het opstellen van contracten en lossen conflicten voor jou op.

 • Juridisch advies
 • Opstellen van contracten
 • Oplossen van geschillen
 • De voordelen van onze dienst.

  Wij zijn geen standaard advocaten. Wij zijn er voor jou om een oplossing te vinden voor elk conflict zonder dat we het moeilijker maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

  Advocaten voor ondernemers

  Zoek je een advocatenkantoor die weet waar ze het over hebben? Wij zijn zelf ook ondernemers en kunnen ons daardoor goed inleven in jouw behoeftes en weten precies wat jij nodig hebt.

  Verzekerd van goede afspraken en overeenkomsten

  Binnen een onderneming is het slim om van tevoren goede afspreken te maken en die afspraken vast te leggen in overeenkomsten. Hiermee zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

  Rust in je onderneming

  Voor een goede en effectieve werksfeer is het belangrijk dat er geen spanningen zijn binnen de onderneming. Door duidelijke afspraken te maken zullen minder snel conflicten ontstaan en kan iedereen op een rustige manier werken.

  Wil je een onderneming opstarten en heb je juridisch advies nodig?

  Je kunt bij ons terecht voor al jouw vragen over ondernemingsrecht. Vraag een gratis adviesgesprek aan en dan kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.

  Als onderneming heb je regelmatig behoefte aan juridisch advies.

  Wij kunnen je helpen met het opzetten van een onderneming, financieringsvraagstukken, fusies en overnames, conflicten en overeenkomsten met aandeelhouders, bestuurdersaansprakelijkheid en het opstellen van contracten.

  N
  Onderneming opstarten
  N
  Fusies en overnames
  N
  Financieringsvraagstukken

  “Voorkomen is beter dan genezen-pakket.”

  Vaak wordt er pas een advocaat ingeschakeld als er al een conflict is ontstaan. Wij zijn er van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen, want dit kan je een hoop kopzorgen en uiteindelijk kosten schelen.

  De advocatuur moet daarbij moderner en meer betrokken zijn.

  Je kan bij ons terecht voor het “Voorkomen is beter dan genezen pakket”. Voor een vast bedrag per maand kan je voor al jouw juridische vraagstukken bij ons terecht. Zo kan jij problemen voorkomen en kom je niet onnodig voor verrassingen te staan.

  Hoe werkt het?

  Oprecht, eerlijk, no-nonsense en betrokken, dat is hoe wij werken.

  01

  Telefonisch contact

  Nadat je het contactformulier hebt ingevuld bellen we je zo snel mogelijk terug. We bespreken het probleem en bekijken hoe we je het beste kunnen helpen. Soms is het mogelijk om direct telefonisch advies te geven. Maar als dat niet mogelijk is, dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor in.

  02

  Kennismakingsgesprek

  Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de zaak. Het is belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van wat er is gebeurd, wanneer dit gebeurd is en op welke manier we je het beste kunnen helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op goed juridisch advies. We zijn altijd direct en open en eerlijk. De mogelijke kosten en baten bespreken we vooraf zodat jij weet waar je aan toe bent. Jij bepaalt uiteindelijk of we met elkaar gaan samenwerken.

  03

  Opdrachtbevestiging

  Zodra jij ons de opdracht geeft om jou bij te staan, sturen we je een opdrachtbevestiging. In de opdrachtbevestiging staan nogmaals de gemaakte afspraken en vind je een overzicht van de te verwachten kosten en baten. Hierdoor komt niemand achteraf voor verassingen te staan en weten we precies waar we aan toe zijn.

  04

  Aan de slag

  Tijdens het gehele proces zullen we direct, open en uiteraard eerlijk met jou communiceren, zodat je precies weet wat er speelt en hoe jouw zaak ervoor staat. We houden contact via de telefoon en e-mail en indien nodig plannen we een afspraak in bij ons (of bij jou) op kantoor. Alle brieven, e-mails en processtukken zullen eerst ter controle aan jou worden toegestuurd, zodat eventuele op- en aanmerkingen nog kunnen worden verwerkt.

  Frans helpt mij nu 2,5 jaar op het gebied van ondernemingsrecht. De dienstverlening is heel breed, van contracten tot advies en juridische bijstand. Eigenlijk alles waar je als ondernemer tegenaan zou kunnen lopen. Wat ik in Frans waardeer is zijn flexibiliteit en servicegerichtheid. Hij heeft geen 9 tot 5 mentaliteit en staat altijd voor je klaar. Daarnaast zijn de lijnen kort en is hij echt no-nonsense.

  Alec Clement van WAAR Nederland

  Vragen?

  Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

  Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

  "Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat."

  Jamie Zoutberg

  Wat is het ondernemingsrecht?

  Het ondernemingsrecht gaat in beginsel over de inrichting en werking van rechtspersonen. Een rechtspersoon is een juridische constructie die zelf rechtshandelingen kan verrichten. De bekendste rechtspersonen in Nederland zijn de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap. Het ondernemingsrecht gaat ook over alles wat die betreffende onderneming aan gaat.

  Wij helpen ondernemers met: (kleine) fusies en overnames, geschillen tussen aandeelhouders, bestuurdersaansprakelijkheid, het opzetten en ontbinden van personenvennootschappen (maatschap/v.o.f.), het opstellen van contracten en algemene voorwaarden, aansprakelijkstellingen / schadeclaims, het oplossen van geschillen met leveranciers, afnemers, werknemers etc.

  Werken jullie ook met vaste prijzen voor het opstellen van contracten?

  Ja, wij werken met vaste prijzen voor het opstellen van contracten. De hoogte van de prijs is afhankelijk van het soort contract.

  Hoe werkt het proces om een contract op te stellen? En hoe lang duurt dit ongeveer?

  Wij gaan met jou in gesprek om je onderneming door te spreken. Op basis van al deze informatie gaan we een contract opstellen. Wij zullen je dan het eerste concept opsturen waar je feedback op kan geven. Deze feedback verwerken we en maken hier uiteindelijk de definitieve versie van. Over het algemeen duurt dit zo’n twee tot vier weken.

  Ben ik verplicht om met een advocaat te procederen?

  Bij de rechtbank zijn er twee verschillende secties: kanton, en handel. Bij de sector handel is het verplicht om met een advocaat te procederen en het overgrote gedeelte van de ondernemingsrechtelijke procedures wordt door de sectie handel behandeld. Indien er sprake is van een arbeidsrechtelijk geschil, een huurgeschil of indien het gaat om een vordering van minder dan €25.000,-, dan wordt de procedure behandeld door de sector kanton.

  De voordelen van Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

  Wij proberen een oplossing te vinden voor elk conflict, waarbij we het niet ingewikkelder maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

  Advocaten voor ondernemers

  Wij zijn een advocatenkantoor voor en door ondernemers. Wij zijn zelf ook ondernemers en daardoor kunnen we ons goed inleven in jouw behoeftes en weten we precies wat jij nodig hebt.

  Een no-nonsense aanpak

  Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt. We zijn straight to the point en vertellen jou precies waar het op staat.

  Toegankelijk en bereikbaar

  Goede communicatie is belangrijk om onze relatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij altijd contact met ons kan opnemen wanneer dat nodig is.

  Continu advies mogelijk

  Wil jij gebruik maken van regelmatig juridisch advies? Met ons voorkomen is beter dan genezen pakket spreken we van tevoren een vast tarief per maand af zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

  Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

  Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.

  $

  Arbeidsrecht

  $

  Huurrecht

  $

  Incasso

  $

  Ondernemingsrecht

  Wil je regelmatig juridisch advies voor jouw onderneming?

  Je zult als ondernemer vaker te maken krijgen met juridische vraagstukken. Vraag een gratis advies gesprek aan zodat we samen kunnen kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.