Dossier opbouwen?

Bescherm je bedrijf tegen onnodige juridische complicaties. Ontdek hoe een gedegen ontslagdossier je kan wapenen tegen mogelijke geschillen.

Essentieel voor:
✔ Ontslaan van een medewerker
✔ Voorkomen van rechtszaken
✔ Verbeteren van de prestaties

Met de Dossier Quick Scan beoordelen we de huidige dossier documentatie of zetten we samen de eerste stap naar een gedegen dossier opbouw. Hulp nodig?

Juridische bescherming

Bescherming tegen mogelijke juridische geschillen.

Duidelijke prestatienormen

Vaststellen en communiceren van duidelijke prestatienormen.

Consistentie in beleidshandhaving

Alle beslissingen in overeenstemming met het bedrijfsbeleid.

Dossier opbouwen voor ontslag?

Als je een dossier voor ontslag opbouwt, neem je een belangrijke voorzorgsmaatregel om je als werkgever te wapenen tegen mogelijke juridische geschillen die uit het ontslag kunnen voortvloeien. Het is essentieel dat je in dit dossier aantoont dat je de medewerker voldoende gelegenheid hebt gegeven om zijn of haar prestaties te verbeteren en dat je duidelijke waarschuwingen hebt uitgegeven bij eventuele overtredingen.

Zorg er ook voor dat je handelingen consistent en eerlijk zijn, in lijn met zowel het bedrijfsbeleid als de wettelijke verplichtingen. Een grondig en zorgvuldig gedocumenteerd dossier bevestigt de rechtvaardiging van het ontslag en vermindert het risico op succesvolle tegenclaims van de werknemer, wat je helpt bij het onderbouwen van een weloverwogen en juridisch verdedigbare ontslagbeslissing.

De voordelen van onze dienst.

Wij zijn geen standaard advocaten. Wij zijn er voor jou om een oplossing te vinden voor elk conflict zonder dat we het moeilijker maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Juridische bescherming

Een zorgvuldig opgebouwd ontslagdossier biedt bescherming tegen mogelijke juridische geschillen door aan te tonen dat het ontslag gebaseerd was op legitieme gronden. Dit verkleint de kans op succesvolle rechtszaken van ex-werknemers.

Duidelijke prestatienormen

Een dossier helpt bij het vaststellen en communiceren van duidelijke prestatienormen. Medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt, en leidinggevenden hebben een basis om prestaties te beoordelen en te sturen.

Consistentie in beleidshandhaving

Het dossier zorgt ervoor dat alle beslissingen in overeenstemming zijn met de bedrijfsbeleid. Dit verhoogt de consistentie en eerlijkheid in de manier waarop regels en procedures worden toegepast.

Ontslag zonder rechtszaken

Dossieropbouw en ontslag?

Bescherm je bedrijf tegen potentiële rechtszaken door het opstellen van een ontslagdossier dat elke beslissing rechtvaardigt. Documenteer prestaties en waarschuwingen zorgvuldig. Hulp nodig?

Dossier opbouwen medewerker?

Als je een dossier opbouwt voor een medewerker, leg je een cruciale basis voor effectief personeelsbeheer binnen je organisatie. Begin met het documenteren van alle relevante informatie over de prestaties, het gedrag en de professionele ontwikkeling van de medewerker. Dit vormt een objectief en gedetailleerd overzicht dat onmisbaar is voor verschillende HR-processen.

Een zorgvuldig bijgehouden dossier stelt je in staat om goed onderbouwde beslissingen te nemen over zaken zoals promoties, salarisverhogingen en eventuele disciplinaire maatregelen. Daarnaast garandeert het transparantie in je communicatie met de medewerker, helpt het bij het scheppen van duidelijke verwachtingen en prestatienormen, en beschermt het tegen mogelijke juridische kwesties.

N
Verbeter de prestaties
N
Maak ontslag mogelijk
N
Voorkom rechtszaken

“Voorkomen is beter dan genezen-pakket.”

Vaak wordt er pas een advocaat ingeschakeld als er al een conflict is ontstaan. Wij zijn er van overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen, want dit kan je een hoop kopzorgen en uiteindelijk kosten schelen.

De advocatuur moet daarbij moderner en meer betrokken zijn.

Je kan bij ons terecht voor het “Voorkomen is beter dan genezen pakket”. Voor een vast bedrag per maand kan je voor al jouw juridische vraagstukken bij ons terecht. Zo kan jij problemen voorkomen en kom je niet onnodig voor verrassingen te staan.

Hoe werkt het?

Oprecht, eerlijk, no-nonsense en betrokken, dat is hoe wij werken.

01

Telefonisch contact

Nadat je het contactformulier hebt ingevuld bellen we je zo snel mogelijk terug. We bespreken het probleem en bekijken hoe we je het beste kunnen helpen. Soms is het mogelijk om direct telefonisch advies te geven. Maar als dat niet mogelijk is, dan plannen we een afspraak bij ons op kantoor in.

02

Kennismakingsgesprek

Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar kennen en bespreken we de zaak. Het is belangrijk dat wij een goed beeld krijgen van wat er is gebeurd, wanneer dit gebeurd is en op welke manier we je het beste kunnen helpen. Het kennismakingsgesprek is gratis omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op goed juridisch advies. We zijn altijd direct en open en eerlijk. De mogelijke kosten en baten bespreken we vooraf zodat jij weet waar je aan toe bent. Jij bepaalt uiteindelijk of we met elkaar gaan samenwerken.

03

Opdrachtbevestiging

Zodra jij ons de opdracht geeft om jou bij te staan, sturen we je een opdrachtbevestiging. In de opdrachtbevestiging staan nogmaals de gemaakte afspraken en vind je een overzicht van de te verwachten kosten en baten. Hierdoor komt niemand achteraf voor verassingen te staan en weten we precies waar we aan toe zijn.

04

Aan de slag

Tijdens het gehele proces zullen we direct, open en uiteraard eerlijk met jou communiceren, zodat je precies weet wat er speelt en hoe jouw zaak ervoor staat. We houden contact via de telefoon en e-mail en indien nodig plannen we een afspraak in bij ons (of bij jou) op kantoor. Alle brieven, e-mails en processtukken zullen eerst ter controle aan jou worden toegestuurd, zodat eventuele op- en aanmerkingen nog kunnen worden verwerkt.

Vragen?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat."

Jamie Zoutberg

Waarom is het belangrijk om een (ontslag)dossier voor een medewerker op te bouwen?

Het bijhouden van een medewerkersdossier is essentieel voor effectief personeelsbeheer omdat het een objectief en gedetailleerd overzicht biedt dat nodig is voor het maken van onderbouwde HR-beslissingen zoals promoties, salarisverhogingen, en disciplinaire maatregelen.

Het opbouwen van een ontslagdossier is belangrijk om als werkgever juridisch gedekt te zijn. Dit dossier helpt bij het aantonen dat het ontslag gerechtvaardigd is door bewijs van gegeven kansen, uitgebrachte waarschuwingen, en naleving van bedrijfsbeleid en wetgeving.

Kan een medewerkersdossier helpen bij juridische bescherming?

Ja, een goed bijgehouden medewerkersdossier kan als bewijs dienen bij juridische kwesties, zoals ontslagprocedures, door aan te tonen dat acties van de werkgever gerechtvaardigd en in overeenstemming met bedrijfsbeleid en wettelijke verplichtingen waren.

Een goed onderbouwd ontslagdossier biedt bewijs dat de werkgever redelijke stappen heeft genomen voorafgaand aan het ontslag, wat helpt bij het verdedigen tegen onrechtmatige ontslagclaims en het verminderen van de kans op succesvolle tegenclaims van de medewerker.

Wat moet er in een medewerkersdossier worden opgenomen?

Een medewerkersdossier moet alle relevante informatie bevatten over prestaties, gedrag en professionele ontwikkeling van de medewerker, inclusief beoordelingsrapporten, trainingsrecords, feedback van leidinggevenden en collega’s, en documentatie van eventuele incidenten of disciplinaire acties.

In een ontslagdossier moet documentatie van de prestaties van de medewerker, gegeven verbeterkansen, uitgevoerde beoordelingen, officiële waarschuwingen, en alle correspondentie met betrekking tot gedrags- en prestatiekwesties opgenomen worden.

Wat zijn de risico's van het niet bijhouden van een medewerkersdossier?

Het niet bijhouden van een medewerkersdossier kan leiden tot ongefundeerde HR-beslissingen, misverstanden of conflicten met medewerkers en verhoogde juridische risico’s door gebrek aan bewijs bij geschillen. Een onvolledig dossier bij ontslag kan leiden tot juridische uitdagingen, waarbij de medewerker kan claimen dat het ontslag onrechtmatig was. Dit kan resulteren in mogelijke financiële schadevergoedingen en reputatieschade voor het bedrijf.

De voordelen van Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

Wij proberen een oplossing te vinden voor elk conflict, waarbij we het niet ingewikkelder maken dan dat het is. Bekijk hieronder onze voordelen.

Advocaten voor ondernemers

Wij zijn een advocatenkantoor voor en door ondernemers. Wij zijn zelf ook ondernemers en daardoor kunnen we ons goed inleven in jouw behoeftes en weten we precies wat jij nodig hebt.

Een no-nonsense aanpak

Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt. We zijn straight to the point en vertellen jou precies waar het op staat.

Toegankelijk en bereikbaar

Goede communicatie is belangrijk om onze relatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij vinden het daarom belangrijk dat jij altijd contact met ons kan opnemen wanneer dat nodig is.

Continu advies mogelijk

Wil jij gebruik maken van regelmatig juridisch advies? Met ons voorkomen is beter dan genezen pakket spreken we van tevoren een vast tarief per maand af zodat jij precies weet waar je aan toe bent.

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.

$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Voorkomen is beter dan genezen

Dossier opbouwen tegen werknemer?

Minimaliseer het risico op juridische conflicten bij ontslagen door te bewijzen dat je eerlijk en consistent handelt. Een goed opgebouwd ontslagdossier is je beste verdediging. Ontdek de mogelijkheden met de Dossier Quick Scan.

No-nonsense advocatenkantoor

Dossier Quick Scan ontvangen?

Bestaande dossier nalopen of hulp bij het opbouw van een dossier.

Wist je dat? Voorkomen is beter dan genezen. Met de Quick Scan voorkom je juridische claims.