Ontslag tijdens zwangerschap

Ontslag tijdens zwangerschap, mag dat? Ontslag tijdens zwangerschap is in bijna alle gevallen niet toegestaan. Wanneer mag dit wel? Dat leggen we je uit. In dit artikel vertellen we je alles over het ontslag tijdens een zwangerschap.

Mag je een werknemer ontslaan omdat ze zwanger is?

Een werknemer ontslaan omdat ze zwanger is mag niet. Tijdens een zwangerschap geldt een ontslagverbod. Een zwangere werknemer ontslaan mag niet vanaf de eerste dag dat ze zwanger is tot en met zes weken na het bevallingsverlof. Ontslag tijdens zwangerschap is in de volgende situaties niet mogelijk:

  • Ontslag tijdens zwangerschap vanaf dag één
  • Ontslag tijdens zwangerschapsverlof
  • Ontslag tijdens bevallingsverlof
  • Ontslag in de eerste zes weken na bevallingsverlof

Hulp nodig binnen het arbeidsrecht?

Geschillen op de werkvloer kunnen voor veel spanningen zorgen. Wij zijn er voor je om te adviseren en te procederen waar dit nodig is. Wij zijn dé advocaten in Almere voor ondernemers. Door onze oprechte betrokkenheid en oplossingsgerichtheid functioneren wij als een extern juridisch verlengstuk van jouw organisatie.

Ontslag na zwangerschap

Direct ontslag na het zwangerschapsverlof is ook niet toegestaan. Een werknemer heeft na de bevalling eerst nog recht op minimaal 10 weken bevallingsverlof. In de eerste zes weken na het bevallingsverlof, de periode waarin de werknemer weer aan het werk is, is het dus nog steeds niet toegestaan om de werknemer te ontslaan. Pas na die zes weken mag je een werknemer ontslaan.

Ontslag tijdens zwangerschap

Werknemer ontslaan tijdens zwangerschap

Wil je iemand ontslaan tijdens zwangerschap? Dan is dit in de meeste gevallen niet mogelijk. Wanneer mag je iemand wel ontslaan die zwanger is? Het is mogelijk om een zwangere werknemer op staande voet te ontslaan. Hiervoor moet er sprake zijn van een dringende reden, bijvoorbeeld diefstal of fraude.. Daarnaast kan je een zwangere werknemer ontslaan indien het bedrijf volledig wordt beëindigd.

Ontslag bij zwangerschap tijdelijk contract

Heeft een werknemer die zwanger is een tijdelijk contract en loopt dit contract af tijdens de zwangerschap? Dan kun je er voor kiezen om het contract niet te verlengen. Als werkgever ben je hierbij dus niet verplicht het contract te verlengen omdat iemand zwanger is. Let hierbij wel op dat de zwangerschap niet de reden mag zijn voor het niet verlengen van het contract.

Het kan soms best lastig zijn.

Het inschakelen van een advocaat is vaak duur. Het wordt echter pas echt duur als het conflict hoog is opgelopen. Voorkomen is beter dan genezen.

✔ Altijd juridisch advies
✔ Weet waar je aan toe bent
✔ Vast aanspreekpunt

Ontslag zwanger in proeftijd

Een zwangere werknemer mag je wel tijdens haar proeftijd ontslaan. Maar ook hiervoor geldt dat de zwangerschap niet de reden mag zijn van het ontslag.

Juridische hulp nodig bij ontslag tijdens zwangerschap?

Wil je iemand ontslaan tijdens de zwangerschap maar weet je niet zeker of dit mag? Het is belangrijk dat je een ontslag tijdens zwangerschap goed afhandelt. Bij Zoutberg & Zoutberg Advocaten helpen we je graag met juridisch advies zodat jij precies weet wat je wel en niet mag doen. Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we de situatie en kijken we samen wat wij voor jou kunnen betekenen. Plan vrijblijvend een adviesgesprek in, dan helpen we je graag verder.

Advies inplannen?

Je kunt een adviesgesprek inplannen zodat we samen jouw zaak kunnen bespreken.

Waarom Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

N

Een no-nonsense aanpak

N

Toegankelijk en bereikbaar

N

Continu advies mogelijk

“Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat.”

Jamie Zoutberg

Vragen?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt."
Frans Zoutberg

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.
$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Blog overzicht

Overname bedrijf personeel ontslaan

Overname bedrijf personeel ontslaan

Heb je een bedrijf overgenomen of wordt jouw bedrijf overgenomen? Dan is het belangrijk om te bepalen wat er met het personeel moet gebeuren. Ontdek waar je rekening mee moet houden.

Lees meer

Ben jij op zoek naar een no-nonsense advocaat?

Wij maken het niet ingewikkelder dan dat het is en zeggen jou precies hoe het zit.

Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de beste oplossing.

Adviesgesprek inplannenContact opnemen