Lorem Ipsum Dolor

Heb jij nog een vraag? Bekijk hier de veel gestelde vragen en kijk of jouw vraag ertussen staat.

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136. Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt."
Frans Zoutberg

Hoe werkt een juridische procedure bij de rechtbank?
Een procedure wordt gestart door een van beide partijen door middel van een dagvaarding of een verzoekschrift. Dan wordt de verwerende partij in de gelegenheid gesteld om zich schriftelijk te verweren en wordt er (afhankelijk van de soort procedure) een conclusie van antwoord of een verweerschrift ingediend. Daarna wordt er door de rechtbank een zitting ingepland zodat de zaak mondeling kan worden besproken. Tijdens de zitting kunnen beide partijen hun standpunten nader toelichten. De rechtbank doet vervolgens op basis van de door beide partijen ingediende stukken en het behandelde ter zitting uitspraak (vonnis of beschikking). De termijn waarop de rechtbank uitspraak doet kan variëren.
Wat is een kort geding?
Een kort geding is een spoedprocedure. Deze procedure is vaak binnen enkele weken afgerond. Een kort geding kan alleen worden ingesteld indien er sprake is van een spoedeisend belang.
Hoe lang duurt een juridische procedure gemiddeld?
Een juridische procedure duurt gemiddeld tussen de drie en negen maanden. De duur van een juridische procedure is onder andere afhankelijk van het soort zaak, de proceshouding van partijen en de beschikbaarheid van de rechtbank.
Hoe hoog zijn de kosten en wanneer moet er worden betaald?
Wij werken op basis van uren en ons uurtarief bedraagt € 219,- excl. 5% kantoorkosten en 21% BTW. Tijdens het intakegesprek geven wij een inschatting van de tijd die wij denken te moeten besteden aan een bepaalde zaak. Wij factureren onze uren altijd achteraf en aan het begin van de daaropvolgende maand. Facturen moeten in principe binnen veertien dagen worden betaald. Daarnaast belasten wij de aan ons gefactureerde kosten aan jou door (griffierecht, deurwaarderskosten etc.).
Met welke kosten moet ik rekening houden als er een juridische procedure wordt gevoerd?
Als er een juridische procedure wordt gestart, moet je rekening houden met deurwaarderskosten en griffierecht. De kosten worden altijd vooraf met jou besproken, zodat je weet waar je aan toe bent en wat de procedure (ongeveer) zal gaan kosten. Het griffierecht is de vergoeding die de rechtbank aan ons in rekening brengt voor de behandeling van jouw zaak. De hoogte van het griffierecht is afhankelijk van het soort zaak.
Als ik een procedure win, krijg ik dan mijn kosten vergoed?
Op het moment dat er een procedure wordt gewonnen, is er in principe sprake van een proceskostenveroordeling. Deze proceskostenveroordeling is alleen nooit helemaal kostendekkend. Dit betekent dat je een (groot) deel van de kosten alsnog zelf zal moeten bekostigen. Daarnaast geldt ook het omgekeerde. Als je een procedure verliest, dien jij de proceskostenveroordeling te betalen.

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.

$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Op zoek naar een advocaat die jou precies vertelt waar het op staat?

We maken het niet ingewikkelder dan dat het is en vertellen jou precies hoe het zit. Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan zodat we samen kunnen kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.
Adviesgesprek inplannenContact opnemen