Overname bedrijf personeel ontslaan

Heb je een bedrijf overgenomen of wordt jouw bedrijf overgenomen? Dan is het belangrijk om te bepalen wat er met het personeel moet gebeuren. Ontdek waar je rekening mee moet houden.

Overname van een bedrijf met personeel

De overname van een bedrijf met personeel brengt unieke uitdagingen met zich mee. Werkgevers en overnemende partijen staan vaak voor vragen zoals "Wat gebeurt er met personeel bij een bedrijfsovername?" en "Is ontslag na overname toegestaan?". Dit artikel gaat in op de rechten, plichten en opties met betrekking tot personeel bij bedrijfsovernames. Er zijn om te beginnen twee kanten. Je gaat mogelijk jouw bedrijf met personeel verkopen of je gaat een bedrijf overnemen met personeel.

  • Bedrijf verkopen met personeel
  • Overname bedrijf met personeel

Bedrijf verkopen met personeel

Wil je een bedrijf verkopen met personeel? Dan moet er vooraf aandacht besteed worden aan de overdracht van arbeidsvoorwaarden en arbeidsovereenkomsten. Het personeel moet tijdig en adequaat geïnformeerd worden over de veranderingen.

Overname bedrijf met personeel

Bij een bedrijfsovername met personeel is de eerste stap het beoordelen van de bestaande arbeidsovereenkomsten. Het is cruciaal om te begrijpen wat de wettelijke en contractuele verplichtingen zijn ten opzichte van het huidige personeel.

Hulp nodig binnen het arbeidsrecht?

Geschillen op de werkvloer kunnen voor veel spanningen zorgen. Wij zijn er voor je om te adviseren en te procederen waar dit nodig is. Wij zijn dé advocaten in Almere voor ondernemers. Door onze oprechte betrokkenheid en oplossingsgerichtheid functioneren wij als een extern juridisch verlengstuk van jouw organisatie.

Personeel wil niet mee bij bedrijfsovername

Waar moet je rekening mee houden bij een bedrijfsovername met personeel?

Een bedrijfsovername met personeel is een complex proces waarbij zorgvuldige planning en naleving van wettelijke vereisten essentieel zijn. Het succesvol integreren of ontslaan van personeel vereist een evenwichtige aanpak met aandacht voor zowel de zakelijke doelstellingen als de rechten en het welzijn van werknemers.

Vragen van personeel bij overname

De vragen van personeel bij een overname kunnen variëren van zorgen over baanbehoud tot vragen over nieuwe arbeidsvoorwaarden. Transparante communicatie en betrokkenheid zijn essentieel om onzekerheid en weerstand te verminderen.

Het kan soms best lastig zijn.

Het inschakelen van een advocaat is vaak duur. Het wordt echter pas echt duur als het conflict hoog is opgelopen. Voorkomen is beter dan genezen.

✔ Altijd juridisch advies
✔ Weet waar je aan toe bent
✔ Vast aanspreekpunt

Personeel wil niet mee bij bedrijfsovername

Het kan ook voorkomen dat personeel niet mee wil bij een bedrijfsovername. In deze gevallen is het belangrijk om de rechten en wensen van de werknemers te respecteren, terwijl tegelijkertijd wordt gezocht naar passende oplossingen.

Het kan ook zo zijn dat je als overnemende partij het personeel wil ontslaan. Voor de overnemende partij is het belangrijk om te bepalen wat hier de mogelijkheden voor zijn. Voor de partij die wordt overgenomen is het belangrijk om te bepalen hoe je wil dat er met jouw werknemers wordt omgegaan.

Overname personeel bij bedrijfsovername

Wil het personeel wel mee en wil de overnemer het personeel ook overnemen? Dan zal de overnemer de bestaande arbeidsovereenkomsten overnemen. Ook dit kan complex zijn, vooral als er veranderingen in de bedrijfsvoering worden gepland. Laat je hierover altijd adviseren door een arbeidsrecht advocaat.

Arbeidscontracten laten controleren? Dat is mogelijk. Doe dit vooraf want problemen voorkomen is vaak beter en goedkoper dan genezen. Laat je door Zoutberg & Zoutberg Advocaten vrijblijvend adviseren.

Overname bedrijf personeel ontslaan

Overname bedrijf personeel ontslaan

Ontslag na overname is een gevoelig onderwerp. Hoewel ontslagen soms onvermijdelijk zijn, moeten ze worden uitgevoerd volgens de wettelijke regels en met respect voor de rechten van werknemers.

Let op! Bij sommige bedrijfsovernames gaat het personeel automatisch over en kan je geen keuze maken in het wel of niet overnemen van het personeel. Dat is bijvoorbeeld het geval als een busmaatschappij een bepaalde aanbesteding wint en de bussen overneemt van degene die de vorige aanbesteding uitvoerde. Dat is een zogenoemde "kapitaalintensieve sector" en gaat het personeel automatisch mee over. Het is daarom raadzaam om voorafgaand aan de overname contact op te nemen met een arbeidsrecht advocaat die jou kan informeren over jouw rechten en plichten.

Bedrijfsovername personeel ontslaan

Bedrijfsovername en het personeel ontslaan? Het is is dan cruciaal om de juridische gronden voor ontslag te begrijpen en de juiste procedures te volgen. Dit omvat bij grotere organisaties ook vaak het opstellen van een sociaal plan of het voeren van overleg met vakbonden of personeelsvertegenwoordiging.

Het personeel ontslaan bij bedrijfsovername vereist een zorgvuldige afweging van de zakelijke behoeften en de wettelijke vereisten. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de impact op de overgebleven werknemers en de bedrijfscultuur.

Hulp nodig bij ontslaan van personeel bij een bedrijfsovername?

Zoutberg & Zoutberg Advocaten is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Advies inplannen?

Je kunt een adviesgesprek inplannen zodat we samen jouw zaak kunnen bespreken.

Waarom Zoutberg & Zoutberg Advocaten?

N

Een no-nonsense aanpak

N

Toegankelijk en bereikbaar

N

Continu advies mogelijk

“Wij staan altijd voor jou klaar en en gaan altijd tot het uiterste. Elke zaak behandelen we met evenveel inzet en we vertellen jou precies waar het op staat.”

Jamie Zoutberg

Vragen?

Waar kunnen we je mee van dienst zijn?

Je kunt bij ons terecht voor alle juridische vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, huurrecht, incasso’s en ondernemingsrecht. Heb je andere vragen? En wil je direct antwoord? Dan kan je ons altijd bellen op telefoonnummer 036-8450136 Liever niet bellen? Wij zijn ook bereikbaar via info@zzadvocaten.nl

"Geen ingewikkeld juridisch gedoe, maar duidelijke en eerlijke adviezen waar jij iets aan hebt."
Frans Zoutberg

Waar kunnen wij jou mee van dienst zijn?

Wij zijn er om jou te helpen. Heb je niet gevonden waar je naar zocht? Misschien passen de rechtsgebieden hiernaast beter bij jou.
$

Arbeidsrecht

$

Huurrecht

$

Incasso

$

Ondernemingsrecht

Blog overzicht

Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst

Wil je een werknemer ontslaan door middel van een vaststellingsovereenkomst en waar moet je rekening mee houden? Dat leggen we je uit. Lees meer.

Lees meer

Ben jij op zoek naar een no-nonsense advocaat?

Wij maken het niet ingewikkelder dan dat het is en zeggen jou precies hoe het zit.

Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de beste oplossing.

Adviesgesprek inplannenContact opnemen